UPET

Voor het vak Virtual Reality van de master lndustrial Design Engineering  werd ons de opdracht gegeven om een nieuwe oplossing te ontwikkelen, door middel van het gebruik van virtual reality, die een toegevoegde waarde voor een ontwerper in een specifieke ontwerp fase .

De gekozen fase is het ontwerp en test fase dat de potentiële gebruikers zich meebrengt. Met het gebruik van virtual reality kan een ontwerper een goed gevoel van een nieuw product, zonder de kosten van volledig prototype van het product.

uPET combineert hardware en software om zo automatisch de emoties van gebruikers te vertalen in bruikbare informatie voor de ontwerper. Zonder dat de testpersonen het weten zullen hun emoties worden geanalyseerd terwijl zij met een nieuw prototype kunnen interacteren. Op basis van de gedetecteerde emoties kan de ontwerper keuzes maken welke delen van het ontwerp wel of juist niet in de smaak vallen. Een ander groot voordeel is dat de ontwerper zelf niet bij deze test aanwezig hoeft te zijn. Het werkt volledig automatisch en kan veel waardevolle informatie opleveren zonder dat het de waardevolle tijd van de ontwerper in beslag neemt.