Bacheloropdracht: De tredelift

Tijdens mijn bacheloropdracht heb ik meegewerkt de ontwikkeling een nieuw hulpmiddel voor op de trap, genaamd een tredelift. Aangezien het product nog in ontwikkeling is, mag ik nog geen informatie over dit project beschikbaar verstrekken.

Het ontwerp betreft een zuil ten behoeve van een tredelift die speciaal is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met traplopen. Elke trede is opgehangen tussen twee zuilen. Het systeem helpt de gebruiker door deze verticaal te verplaatsen met behulp van een in de zuil geplaatste motor. Om de gebruiker een groter steunvlak te geven, tillen steeds twee treden tegelijk de gebruiker omhoog. Hierna hoeft de gebruiker alleen maar iets naar voren te lopen, waarna de cyclus zich herhaalt tot de gebruiker boven is. De gebruiker kan op deze wijze zelfstandig en veilig de trap op en af komen.

De techniek in de zuil is zo veel mogelijk weggewerkt, om zo een zo slank en elegant mogelijk uiterlijk te krijgen. Het product is op elk type trap te plaatsen en hiervoor zijn verder geen verbouwingen op de trap nodig.